FRIS

FRIS is voor wie enthousiast en vol energie aan een nieuwe dag begint. De eerste slok van een frisse pint na een halve dag in de moestuin werken, vroeg naar bed gaan, goeie seks hebben en een ochtenddouche nemen, geven een mens energie. Een geestdriftig gevoel om meteen de beuk te zetten in een nieuwe dag. Het zijn opkikkers die je lichaam doen tintelen en waarvan je scherp komt te staan.
In dit frisse nummer tonen we de oppeppers in de gerechten van de gastronomische keuken die ons vandaag een lichter verteerbare maaltijd bezorgen.

Voor dit nummer selecteerden we cocktails, koude soepen, fris smakende gerechten en overheerlijke frisse desserts, al deze frisheid werd gefotografeerd door Tony Le Duc.

Meer magazinepagina’s voor een bredere kijk op de culinaire wereld!

Naast de receptenpagina’s serveert Fris maar liefst 66 magazinepagina’s, geschreven door frisse meiden en coole heren.

Frisse Meiden

Onze kok van dienst, Veerle de Pooter, toont hoe je vanille-ijs, sorbet, granité en parfait moet maken, zodat deze bereidingen nooit meer kunnen mislukken. Marleen Finoulst helpt ons wegwijs in ons lichaam en Agnes Goyvaerts zorgt voor de fraîcheur in de column van dit frisse nummer. Margot Vanderstraeten schreef het kortverhaal ‘Steak tartare’, om samen met een cocktail, de zon en het zwembad naast je, onderuit te zakken. De Chinese artieste Ju Duoqi brengt op een verrassende manier kunst in het alledaagse leven.

Coole Heren

Kritische geest en foodauteur Willem Asaert onderzoekt culinaire frisheid. Jan Scheidtweiler schrijft over eten en geld in De Tijd en doet voor Kook Ze! Fris de frisse ademtest. Niet alleen eten, maar ook kennis dient smakelijk geserveerd te worden: culinair journalist Onno Kleyn lekkerbekt voor de Volkskrant en bekijkt in Fris of voorverpakte salades nu werkelijk minder gezond zijn dan de sla uit eigen moestuin. Jimmy Kets gaat in de portrettengalerij op zoek naar frisse temperaturen en Marc Declercq vertelt ons alles over de eeuwenoude frismakers zoals gremolata, lassi en ponzu.